A régi időkben a burkolatok vásárlása oly módon történt, hogy az emberek megnézték az adott csempéket, padlólapokat a kínálatban és utána megvásárolták. A valóságban az összképet a burkolási munka után vizualizálták. Hála a technológiai fejlődésnek, napjainkra ez már a 3D tervezés segítségével gyorsan kivitelezhető, így számtalan kellemetlenségtől tudjuk megóvni magunkat. Hogyan lehet kivitelezni egy 3D konyha és fürdőszoba tervezést Opoczno burkolatból? Mostani írásunkban részletesen megmutatjuk.

Opoczno burkolatokról néhány gondolat

Az Opoczno gyár számos csempe és padlólap családot tervez és készít már évek óta.  Termékpalettája igazán sokrétű. A kínálatban megtalálható a falicsempe, dekor csempedekorcsík (üveg és fém), fürdőszoba csempe, mozaik csempe, konyhai csempe,  hexagon csempe, klasszikus és speciális padlólap. A gyártó által megtervezett burkolatok az egyedi fejlesztéseknek köszönhetően kültérre és beltérre is tökéletesen alkalmazhatók.

Amit a 3D tervezésről tudni érdemes

A 3D tervezés egy olyan szolgáltatás, amely segít az érdeklődők számára megjeleníteni az általuk kiválasztott csempéket, padlólapokat és szanitereket egy adott térben (pl: konyha, fürdőszoba, nappali stb.). A látványterv elkészítéséhez egy számítógépes szoftvert hívnak segítségül, amely megmutatja a végső látványvilágot, amelyben láthatóvá válik a színhatás mellet a teljes elrendezés is.

Milyen helyiségeknél érdemes használni a 3D tervezést?

A gyakorlatban mi azt tapasztaljuk, hogy a legtöbbször a konyha és fürdőszoba tervezésénél veszik igénybe ezt a típusú szolgáltatást a vásárlók. Azonban egyre gyakoribb igény mutatkozik a fent említett helyiségek mellett a hálószoba, nappali, medencetér vagy a terasz tervezése során is. Az Opoczno esetén ez kifejezetten előnyős, hiszen számtalan csempe családot terveztek kültérre (pl: Opoczno Damasco, Opoczno Karoo stb.).

Milyen vélemények hangzanak el a 3D tervezéssel kapcsolatban, üzletünkben?

 
  • A 3D tervezés, pénzt, időt és rengetek energiát spórolt meg számunkra. Néhány nap leforgása alatt megelevenedett a szemünk előtt, hogy miként nézne ki a konyhánk a burkolás után. Így már bele mertünk vágni. A végeredmény tökéletesen tükrözte, amit a tervezés során láttunk.

  • Sokat gondolkodtunk rajta, hogy megterveztessük-e a teraszt vagy sem? Mikor megtudtuk, hogy bútort és mást is meg lehet jeleníteni egyszerre, akkor rábólintottunk. A végeredmény tökéletesen hozta az elvárásainkat.

  • Körülbelül 15 évvel ezelőtt újítottuk fel a lakásunkat. Emlékszem óriási tortúra volt. Nem volt elegendő a csempe, néhány helyen módosítani kellett, mert a fuga színe nem passzolt a padlólaphoz. A 3D tervezésnek hála most már nem volt ilyen jellegű problémánk. A végső megjelenítés mellett tudtuk pontosan, hogy mennyi burkoló anyagra lesz szükségünk.

 

Milyen adatokra van szükség egy 3D tervezéshez?

Mint minden tervezésnél, a 3D modellezésnél is szükségesek létfontosságú adatok annak érdekében, hogy a végén tökéletes összképet legyünk képesek megjeleníteni. Melyek ezek az adatok?

 
  • Az egyik legfontosabb elem, az adott helyiség tervrajza, hiszen ebben vannak benne a tervezéshez szükséges méretek (belmagasság, szélesség, ajtók és ablakok mérete és elhelyezkedése stb.)

  • A másik legfontosabb, a kiválasztott csempe család és a hozzá tartozó járólap, választott fuga.

  • A harmadik, ami leginkább a fürdőszoba 3D tervezés során szükséges, a szaniterek, fürdőkádak típusa. Ezek segítségével tudjuk a berendezett, burkolt fürdőszoba végső képét megjelenteni.

Záró gondolat a 3D tervezésről

A 3D tervezés segítségével napjainkra már bárki számára megjeleníthető, hogy az általa kiválasztott csempe, padlólap miként fog mutatni a kiválasztott helyiségben egy burkolás után. A technológia segítségével pénzt, időt és energiát tudunk magunk részére megtakarítani. Ha ön Opoczno csempével szeretné ékesíteni otthonát, akkor fáradjon el hozzánk a jászberényi út 29. szám alatt található üzletünkbe. Szakképzett munkatársaink segítenek, hogy a megálmodott burkolat megvalósulhasson a valóságban.