Hogyan érdemes csempét választani? Milyen tulajdonsággal bírnak a lengyel gyártók által készített burkolatok? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha lengyel csempét szeretnénk vásárolni? Mostani írásunkban ezt a témakört járjuk körbe.

Hogyan válasszunk csempét otthonunkba?

Mikor csempét választunk, fontos szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy a kívánt megjelenést és funkciót elérjük. Íme, néhány lépés, amelyek segíthetnek a csempeválasztás folyamatában:

Határozd meg az elképzeléseidet: Gondold át, hogy milyen stílust és hangulatot szeretnél elérni a helyiségben, ahol a csempét szeretnéd használni. Legyen szó a fürdőszobáról, konyháról vagy más helyiségről, fontos, hogy az ízlésedhez teljes mértékben illeszkedjen.

Mérd fel a területet: Határozd meg a helyiségben a csempével borítandó terület méretét. Ez segít eldönteni, hogy mennyi csempére lesz szükséged az adott helyiségben. Sokan erre csak legyintenek, de ez az egyik legfontosabb döntési pont.

Válassz minőségi alapanyagot: Mikor csempét, padlólapot választasz, törekedj a minőségi anyagokból történő burkolatok megvásárlására. Általánosságban elmondható, hogy ezeknek a víz- és kopásállósága, tisztíthatósága jobb a gyengébb burkolatoknál. Ráadásul a minőségi csempék padlólapok ár érték arányban jóval kifizetődőbbek, mert időtállóak.

Szín és minta: Döntsd el, hogy milyen színű csempét szeretnél. A szín kiválasztásánál fontos, hogy harmonizáljon a helyiség többi részével, és a kívánt hangulatot teremtse meg. Ha mintás csempét szeretnél, gondolj arra, hogy milyen méretű a minta és hogyan illeszkedik a kiválasztott helyiséghez. A fugára is érdemes figyelmet szentelni, mert ha rosszul választod meg, akkor elronthatja a teljes összképet.

Ár és költségvetés: Határozd meg a rendelkezésre álló költségkeretedet a munkálatokhoz! Figyelj rá, hogy a csempe ára négyzetméterenként van a legtöbb esetben megadva. A vásárlás során kalkuláld bele az árba a kiegészítőket és a munkálatokhoz szükséges segédanyagokat is. Így biztosan nem fogod túllépni az általad meghatározott végső összeget.

Konzultálj szakemberrel: Ha bizonytalan vagy a választásban, érdemes szakemberhez fordulnod, mint például belsőépítészhez, burkolóhoz, értékesítőhöz. Ők tapasztalattal rendelkeznek a csempeválasztás terén, és segíthetnek abban, hogy a megfelelő csempét válaszd ki az igényeidnek megfelelően.

Tartsd szem előtt a praktikusságot: Fontos, hogy a csempék megfeleljenek a terület funkcionális igényeinek. Például, ha a fürdőszobába vagy konyhába választasz csempét, érdemes olyat választani, ami könnyen tisztítható és ellenáll a víznek vagy foltoknak.

Vedd figyelembe a tér érzetét: A csempe választásánál fontos figyelembe venni a terület méretét és formáját. Például, nagyobb méretű csempe használata vizuálisan tágabbá teheti a teret, míg a kisebb méretű csempék segítségével részletesebb mintát vagy textúrát hozhatunk létre.

Fontold meg a kiegészítőket: Gondold át, hogy milyen egyéb kiegészítőkkel kombinálod a csempét, például a fuga vagy szegély. Ezeknek a kiegészítőknek az alkalmazásával szemet gyönyörködtetővé tudod varázsolni az adott helyiséget.

Milyen lengyel csempe márkákkal találkozhatunk Magyarországon?

Íme, néhány ismert lengyel csempegyártó vállalat:

Paradyż: A Ceramika Paradyż Lengyelország egyik legnagyobb és legismertebb csempegyártó vállalata. Széles választékban kínálnak járólapokat, csempéket, beleértve a padló- és falcsempéket is. Innovatív designokat, különböző mintákat és színeket kínálnak.

Opoczno: Az Opoczno csempék és burkolatok történelme 1883-ig nyúlik vissza. Jan Dziewulski, Józef és Wladyslaw Lange testvérek alapították a gyárat, amelyekben kerámiákat és vörös téglát gyártottak. Később a termékpalettát kibővítették különféle színű csempékkel, falburkolatokkal, kőagyag csempékkel és terrakotta csempékkel is. Az évek során a cég neve változott, de a minőség és a megjelenés egyre magasabb színvonalat ölt. Napjainkra a ház vagy lakás bármely helységébe felhasználhatók az Opoczno termékek. Sokan használják a csempéket és a járólapokat fürdőszobába, konyhába, előszobába, hálóba, nappaliba, folyosóra, emeletre, de vannak olyan emberek, akik kifejezetten a teraszra vásárolnak Opoczno burkolatot.

Tubądzin: Tubadzin vállalat az egyik vezető kerámiacsempe gyártó Lengyelországban. Az általuk kifejlesztett innovációs technológia tökéletesen megfelel a szigorú európai szabványoknak. A cég termékportfólióját négy ismert csempe márka alkotja. Ezek az alábbiak:  Tubądzin, Domino, Korzilius és Arte. A termékpalettában a padlólapok, falicsempékmozaik csempékdekorcsempék és dekorcsíkok is megtalálhatók.

Cersanit: A Cersanit fő profiljába a fürdőszobák befejezéséhez és felszereléséhez használt termékek (kerámialapok, zuhanykabinok, akrilkádok és zuhanytálcák, fürdőszoba bútorok és fürdőszobai kiegészítők) gyártása és forgalmazása tartozik. A folyamatos innovációnak köszönhetően a fürdőszobai kellékek mellet megjelent a konyhába, nappaliba és a kültéri teraszok burkolására alkalmas csempék és járólapok termékpalettája is.

Összegző gondolat a lengyel csempéről

A lengyel csempék ismertek a minőségükről és a sokféle stílusban és mintában történő elérhetőségükről. Érdemes alaposan megvizsgálni a különböző gyártók termékeit, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet. Ha nem sikerült dönteni, de kérdéseid lennének, tedd fel nekünk bátran elérhetőségeink mellett személyesen bemutatóboltunkban. Várunk sok szeretettel!